tisdag 26 februari 2013

Nu börjar det!

Nu är det premiär för TipsXtra.se, en gratis-tjänst (helt gratis - inte ens annonser!) för att spela på Stryktipset och Europatipset. Jag har under ett drygt år lagt ner ohälsosamt mycket fritid (fråga min fru) på att bygga en webbaserad motsvarighet till mitt Windows-program TippX 2000.

Men det är ingen kopia: Där TippX 2000 strävar efter att vara en kraftfull verktygslåda för den avancerade tipparen har jag velat göra TipsXtra.se till ett lättillgängligt alternativ för alla som tippar, inte bara oss nördar som pratar garanti, block, procentfördelning och u-rader.

Min egen erfarenhet när jag gör reducerade system i TippX 2000 är att jag mest använder begränsningar av antal 1, X och 2 per rad och i följd, samt Utgångsrader för att få en förutbestämd mix av favoritsegrar och skrällar. Dessa finns alla med i TipsXtra.se:s reduceringsfunktioner.

Om du vill fortsätta använda TippX 2000 (eller något annat program för den delen) kan du ändå dra nytta av TipsXtra.se:s Liverättning och fina överblick över dina system genom att importera en 1X2-fil (från TippX 2000) eller en Egna rader-fil (från valfritt program). Så vill du få en snygg överblick kan du importera dina gamla tipssystem.

Jag har lagt stor vikt vid att få TipsXtra.se att fungera på mobila enheter. Har du en stund över på väg hem från jobbet, gå till TipsXtra.se på din telefon och analysera veckans matcher och bygg ditt system. När du kommer hem loggar du in på datorn och lämnar in systemet (på grund av en begränsning i Svenska Spels mobilsajt går det inte att lämna in spelen via mobiltelefonen eller surfplattan än. Men det kommer, har jag blivit lovad!).

För att kunna använda TipsXtra.se behöver du ett konto hos Facebook, Google, Twitter eller Microsoft.
Det beror framförallt på två saker:

1) Jag vill inte behöva spara några lösenord på TipsXtra.se. När du loggar in med ditt konto hos exempelvis Google är det Google som verifierar att du är den du utger dig för att vara. Det är Google som garanterar att ditt lösenord hanteras på ett säkert och bra sätt. Glömmer du ditt lösenord eller råkar låsa ditt konto? Vänd dig till Google!

2) TipsXtra.se kommer att bli ett socialt nätverk för spelintresserade, men istället för att uppfinna hjulet på nytt så kopplar jag ihop användare som redan finns i andra nätverk. I startskedet är den sociala biten i TipsXtra.se begränsad till att du kan dela med dig av kommentarer om veckans matcher samt Liverättningen, men mycket kommer att hända här inom närmsta framtiden!

Så - gå nu till TipsXtra.se, ta en titt och hör gärna av dig med kommentarer och synpunkter!

3 kommentarer:

  1. Hej
    Det bara är ju så jäkla bra.

    http://blairathol.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Skulle sitta fint med pling när det blir mål.

    SvaraRadera
  3. Hörde från L-E att du skulle fixa plinget och ej startade matcher, härligt! Dessutom att det skulle vara olika pling beroende på om målet är bra eller dåligt det ska bli kul :D
    Tack för en mycket bra liverättning.

    SvaraRadera