torsdag 11 juli 2013

Long time no see

Det har nu gått nästan exakt tre (3!) månader sedan mitt senaste inlägg. Otroligt vad fort tiden går när man har roligt. Eller har mycket att göra.

Jag har inte enbart legat på latsidan, även om jag inte har kunnat ägna så mycket tid åt utveckling av TipsXtra.se som jag hade önskat.

Vad har hänt på sistone då? Trots att jag inte har börjat marknadsföra sajten på allvar än har det börjat strömma till besökare till sidan, vilket såklart är jättekul. Som en följd av det märkte jag att jag hade haft lite otur när jag tänkte ut hur vissa saker skulle lösas rent tekniskt. Det ledde till dålig prestanda och att servern faktiskt gick ner ett par gånger. Så en hel del tid har jag fått lägga på sådant som inte du som användare märker av.

Chat

Jag har nu lagt till en chatfunktion på rättningssidan. Den som skapar systemet har en ny flik som heter "Bolagsspel". Där kan du söka efter användare på TipsXtra.se och lägga till dessa till aktuellt system. I samband med att du sparar systemet läggs de även in som dina "vänner" och kan nästa gång fås fram genom att klicka på knappen som heter just "Mina vänner".

Så, i ett par enkla steg går du tillväga på följande sätt:
1) Skapa ditt system som vanligt
2) Gå till fliken Bolagsspel
3) Sök reda på dina medlemmar. Hittar du dem inte får du säga till dem att skapa ett konto på TipsXtra.se
4) Lägg till dom till systemet och spara!

Nästa gång går det mycket snabbare, eftersom du bara väljer Mina vänner och lägger till från den listan.

På rättningssidan kan ni sedan chatta med varandra. Till skillnad mot tidigare kräver detta att man är inloggad. Det går givetvis fortfarande att följa rättningen utan att vare sig ha konto eller vara inloggad, men för att chatten ska fungera måste du logga in.

Söka efter vänner

Du kan söka på del av namn eller helt namn. Sökning sker på namn (det namn som användaren har valt att visa) och på e-postadress.

Söker du till exempel på
tipsxtra.se
får du fram alla användare som har det som en del i sin e-post eller användarnamn.

Mycket nöje, ser som vanligt  fram emot återkoppling!

--Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar